Bradley, Martin

Martin Bradley som är autodidakt föddes 1931 i Richmond, Surrey i England. Vid fjorton års ålder gick han till sjöss som sjöman till Sydamerika. Under åren till sjöss började han teckna och måla.

1958 reste han till Paris där han mötte Rudolphe Augustinci som drev Galerie Rive Gauche där bl.a. Max Ernst, Tanguy och Magritte ställde ut. Andra konstnärer som lanserades där var Dubuffet, Asger Jorn och Corneille. 1960 hade Martin Bradley en one-man-show utställning på Galerie Rive Gauche och hans karriär verkade säkrad.

1962 lämnade han Paris för att resa runt i världen under tio år. I Japan mötte han sin fru Tatsuko och de slog sig till en början ner i Italien. För närvarande lever och arbetar de i Japan.

Martin Bradley har sitt alldeles egna uttryckssätt i sitt fantasirika och färgglada måleri. Hans konst för till viss del tankarna till mästare som Miró, COBRA och Paul Klee vars inflytande han inte förnekar men han är främst inspirerad av forntida hällristningar och grottmålningar, liksom av japansk och kinesisk kalligrafi.