Inramning med kvalitet

Hur behandlar du dina tavlor, din konst som du har på väggarna? Har du ramat in dem på rätt sätt så att inte papperet eller ramarna faller sönder efter ett tag? Det du har satt inom glas och ram betraktar du säkert som värdefullt om det så är Picasso eller morbror Gustav som har målat tavlan. Titta närmare på dina konstverk, det gäller främst grafik, teckningar och akvareller.

I Galleri Mölndal får vi ofta in konst som inte är inramad på rätt sätt. Kunder kommer in och är förtvivlade över att deras konstverk har blivit förstörda. Ofta är det så att de haft ett papper som alstrat för mycket syra, syran har sedan frätt så att själva konstbilden har färgat av sig på intilliggande ark.

Många gånger kan vi återställa konstverket igen, men i värsta fall har syran redan perforerat konstverket.

Papperet som konstverket vilar på är också ibland väldigt dåligt och har gått sönder eller vikt sig. Någon gång har vi också fått återinrama konstverk som helt enkelt har "fallit ur ramen" på grund av att ramen varit för dålig och inte orkat hålla upp konstverket.

Vi i Galleri Mölndal kan med mer än 40 år inom pappersindustrin garantera kvaliteten på våra ramarbeten såväl när det gäller material som arbete.

Vi använder endast material (ramar, passepartouter och papp) från ledande europeiska tillverkare.